Новиот модел Ford Transit – Lightning Electric

Целосноелектричниот фордов модел Lightning  има најсовремени, литиум-јонски батерии со течно ладење. Батериите брзо се полнат, односно за само 30 минути […]

Форд најави електричен SUV

Форд забрзано работи на своето прво целосно електрично возило, кросовер на преден погон. Фордовиот електричен SUV е наречен Mach 1 […]

Партнерски договор на ChargePoint и Fulcrum

Fulcrum, водечко претпријатие за инфраструктура и услуги на Обединетото Кралство, и ChargePoint, водечка мрежа за полнење електрични возила на светот, […]