Новиот модел Ford Transit – Lightning Electric

Целосноелектричниот фордов модел Lightning  има најсовремени, литиум-јонски батерии со течно ладење. Батериите брзо се полнат, односно за само 30 минути […]

Форд најави електричен SUV

Форд забрзано работи на своето прво целосно електрично возило, кросовер на преден погон. Фордовиот електричен SUV е наречен Mach 1 […]