Дилерите на Порше низ САД ќе инсталираат брзи полначи за поддршка на ново најавениот Mission Е електричен автомобил на Порше

Порше објави дека сите нејзини 189 американски застапници ќе бидат опремени со 800-волтни, 350-kW брзи полначи како подршка на новиот модел Mission E. Извршниот директор на Порше Автомобили за Северна Америка Клаус Zellmer […]