Полицискиот Автомобилот CHEVY BOLT веќе е составен дел на полицијата во Хијатсвил.
Полицискиот оддел во Хијатсвил, Мериленд одлучи да набави полициски пресретнувачи и за таа намена својата доверба ја даде на Chevy Bolt.
Во моментов, полицискиот оддел на Хијатсвил Сити користи две електрични возила  Шевролет Болт.
Полицијата  активно работи на тоа да стане повеќе „зелена“ и планира замена на повеќето од 65 возила кои се дел од флотата која се напојува на бензин. Опсегот на возилата е нешто над 400 км, но за време на многу ладни денови може да падне на приближно 340-350 километри.

#elink  #electriccars #electricvehicles #ChevyBolt

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *