Компанијата со заедничко вложување SAIC-GM-Wuling ја проширува достапноста на својот електричен двосед Baojun E100 во Кина до повеќе градови низ автономниот регион Guangxi Zhuang.
Првично, Baojun E100 беше достапен само во градот Liuzhou во август 2017 година и за само пет месеци беа продадени 11.446 возила! Овој мал автомобил сега има учество од 2,5% од патничките возила на патиштата на Liuzhou.
Тајната лежи во достапноста, бидејќи две од варијантите чинат помеѓу 93.900 RMB (≈ $ 14.900) и 109.900 RMB (≈ $ 17.445) кои по искористувањето на субвенциите чинат само 45.800 RMB (≈ $ 7.270) и 58.800 RMB ( $ 9.330).

Спецификации на Baojun E100:

  • 155 км (96 милји) опсег
  • 29 kW и 110 Nm електричен мотор
  • максимална брзина од 100 км /ч
  • целосно се полни за 7,5 часа
  • должина од 2.488 мм, ширина од 1.506 мм и висина од 1.670 мм

Клиентите можат да поставуваат нарачки на веб-страницата Baojun E100 (www.baojunev.com) и да ги подигнат своите возила од назначените дилери на Baojun низ Guangxi. Додека субвенциите за новите електрични возила во 2018 година од страна на кинеската влада остануваат неизвесни, неодамна беше воведена нова програма во Guangxi со која 50% од субвенцијата се покрива од тековниот национален поттик,  40% ги обезбедува регионалната влада, а останатите 10% се обезбедуваат од локацијата ( општината ) каде се регистрира возилото. Оригиналната цена на Baojun E100 пред да се искористат субвенциите е помеѓу RMB 93.900 и RMB 109.900. “

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *