Моделите Tesla S и X ќе преземат некои од најиновативните карактеристики на Model 3. Основниот начин да се отвори Тесла Модел 3 е преку на апликација за iOs и Android, која овозможува влез без клуч, под услов да се конфигурира Bluetooth-поврзувањето.

Откако ќе се постави конекцијата, сопственикот едноставно се приближува до возилото за да го отклучи. Тоа е сосема поинаков пристап отколку денес во Model S или Model X, кој користи клучен фоб како стандарден режим за влез без клуч.

Втората опција за Моделот 3 е да се користи фабрички конфигурирана картичка со вграден NFC чип која треба да вметне под автопилот камерата.

За разлика од клучевите, со оваа картичка не може да се отворат вратите или багажникот, но е можно да се стави во паричник (како резервна опција, ако нешто се случи со вашиот телефон).

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #battery #chargerspoints #Tesla  #Model3 #ModelS #ModelX

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *