• Користењето на електрични возила гарантира фиксно планирани трошоци, помалку сметководствени документи и истовремено помалку  време за контрола на возилата.
  • Електричните  автомобили овозможуваат полесно планирање и следење на трошоците. Особено ако се земе предвид  дека цената на електричната енергија е далеку пониска и многу постабилна од цените на фосилните горива.
  • Тие немаат потреба  од периодични и непланирани трошоци за одржување и сервисирање кои се својствени за возилата со мотори со внатрешно согорување. За оперативниен лизинг  поголемиот дел од трошоците можат да бидат вклучени во фиксна месечна рата. Ова овозможува пореално буџетирање и контрола над трошоците потребни за експлоатација

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *