Во Германија, се планира да бидат удвоени субвенциите за набавка на електричен автомобил. Денес, износот на исплата е 4000 € (3 илјади при купување на хибриден автомобил).

Иницијативата и припаѓа на Социјалдемократската партија на Германија (СПД). Истовремено, беше дискутирано и за подршка на изградба на нови електрични станици: до 2020 година треба да се инсталираат не помалку од сто илјади дополнителни станици.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *