Компанијата има намера да инвестира 15 милијарди јуани (2,4 милијарди долари) во следните пет години за производство на електрични возила. Планот вклучува две производствени локации – еден во Суджоу за компактни автомобили, и втора во Тонглинг за средни и големи автомобили. Првиот модел е Singulato iS6, со 5-седишта и опционо со 7 седишта, со 2WD и 4WD мотори, како и со NEDC опсег од 400 км (249 милји) или 300 км (186 милји).
Покрај автомобилите, Сингулато Моторс се чини дека е заинтересиран и за истражувања, бидејќи илјадници истражувачи се очекува да работат на нови технологии: “Партнерството помеѓу компанијата и градската власти во Суджоу опфаќа истражување и развој, производство и индустриски инвестиции во индустријата на NEV. Singulato Motors ќе формира глобален центар за истражување и развој во градот и ќе вработи околу 2.000 до 3.000 истражувачи во следните пет години за да се фокусира на напредните технологии како што е автономното возење “.

Видео

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #battery #chargerspoints #Singulato #iS6 #NEDC

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *