По општата презентација во февруари, Mercedes-Benz ги објави спецификациите за претстојниот модел на eSprinter. Вториот комерцијален електричен модел на Mercedes-Benz (првиот е eVito, додека третиот ќе биде eCitan) е планиран за производство во 2019 година. Ќе има две опции на батеријата – 41 kWh и 55 kWh. 41 kWh (како кај eVito) ќе може да вози до 115 км (59,5 милји) под неповолни услови како што се ниски температури на околината и полн товар (до 1,040 kg или до 10,5 m3 во зависност од верзијата). Поголемата батерија обезбедува опсег до 150 км (93 милји) под неповолни услови, но со помала носивост на товар од 140 килограми, така што ќе биде можно да носи само до 900 килограми. Полнењето трае 6 или 8 часа со користење на 7,2 kW вграден полнач или 45 минути со користење на DC Combo полнач. Моторите изгледаат исти како кај електричниот мотор на eVito – 80 kW и 300 Nm, кој е доволно силен да се движи до 80 км /ч, но дури и со 120 км /ч доколку е потребно.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #battery #chargerspoints #MercedesBenz #eSprinter #ElectricVan #eVito #eCitan

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *