Сите три возила имаат нови верзии со подобрени перформанси од од својот оригинален претходник.
Втората генерација на Nissan LEAF сега е со 40 kWh батерија и 110 kW електричен мотор, додека претходната генерација беше 24 и 30 kWh верзија со мотор од 80 kW.
Рено ZOE доби 41 kWh батерија (а наскоро и електричниот мотор од 80 kW R110) – многу повеќе од својата 22 kWh батерија пред неколку години.
Исто така, Volkswagen e-Golf се нуди со поголема батерија од 35,8 kWh (наместо со 24,2 kWh) и електричен мотор со моќност од 100 kW наместо 85 kW.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #battery #chargerspoints #fastchargersnetwork #NissanLEAF #RenaultZOE #Volkswagene-Golf

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *