Porsche за својот претстоен електричен седан Mission E ќе инсистира секој од 189 американски дилерите на компанијата да инсталира брз полнач со доволно капацитет за полнење на голема батерија од 480 километри (300 mile) за само 20 минути.
Порше изјави дека ќе го испорача  моделот  Mission E седан до 2020 година. Концептот на Mission E седан го следи концептот на Mission E Cross Turismo, што изгледа многу слично на Panamera Sport Turismo со батерија од 300 милји. Продавниците треба да имаат полначи до моментот кога Mission E седан ќе се продава во 2020 година.
Во прилог на овие 189 брзи полначи кај дилерите, директорите на “Порше” за Automotive News изјавиле дека компанијата ќе соработува со други мрежи за полнење за да им овозможи на корисниците на Mission E седан пристап до 500 брзи полначи низ целата земја.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #battery #Porsche #MissionE #MissionECrossTurismo #PanameraSportTurismo #chargerspoints #fastchargersnetwork

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *