Погледнете го видеото за првиот светски „Non-Tesla“ DC Type 2 супер полнач во акција. Тој подеднаков како и вистинскиот Tesla Supercharger, при што стапката на полнење надминува 100 kW, карактеристика на ултрабрзо (супер) полнење.
Овие „се-во-едно“ станици за полнење се презентирани од страна на повеќе организации, меѓу кои EVite, EVTEC, energie360, Gotthard Fast Charge итн. Полначот е лоциран во Гунцген Суд, Швајцарија.
На видеото е прикажана моќна CHAdeMO единица со конектор заменет со оној кој е погоден за употреба на Tesla.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #Non-TeslaDCType2 #CHAdeM #superchargers #TeslaSupercharger

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *