BMW во Велика Британија ја прославува продажба на 10.000 i3 и i3s во Велика Британија, каде што i3 е достапен од 2014 година. Досега секоја година продажбата на BMW i3 растеше во Велика Британија и во 2017 година речиси достигна 3.500.
Продажбата на мало на BMW i3 по години изнесува:
2014 – 1,220
2015 – 2,145
2016 – 2,631
2017 – 3,458
2014-2017 – 9,454

Глобалната продажба на BMW i3 / i3s треба да достигне 100.000 во секој момент, па така Велика Британија во продажбата учествува со околу 10%, додека САД се наоѓаат на 32% со повеќе од 32.000 испорачани возила.
Околу 13.000 BMW i3 беа продадени во Германија, така што овие три земји сочинуваат околу 55% ​​од вкупната продажба на i3, и покрај тоа што продажбата е лансирана во повеќе од 70 земји.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #sportscar #BMWi3

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *