Рено имаше успешна 2017 година во продажбата на електрични автомобили што достигна нов рекорд од околу 36.300 возила (или околу 38% годишно зголемување).
Француската компанија забележа речиси 24 отсто од продажбата на патнички електрични автомобили во Европа минатата година, што е најголемо учество кај сите брендови.


Исто така, Renault ZOE, со својата 41 kWh батерија, ја задржа титулата најпродаван електричен автомобил во Европа со скоро 32.000 возила (што претставува 45% од вкупната продажба).


Kangoo Z.E. бележи зголемена продажба од само неколку отсто со продажба од околу 4.300 иако З.Е. 33 (33 kWh) се појави малку подоцна на сцената.
Вкупната продажба на сите електрични автомобили (од 2011 година) за Рено надминува 126.000 единици (со исклучок на Twizy).
За 2018 година, Рено го најави воведувањето на Мастер З.Е. со само 33 kWh батерија. Ние веруваме дека обемот на продажба ќе биде помал од Kangoo Z.E.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *