По претходната надградба на батеријата од 22 kWh на 41 kWh, дојде време да се развие сосема нов електричен мотор со поголема моќност R110 – кој обезбедува 80 kW.
Дополнителни промени кај новиот ZOE се посебната нова борова боја од Боривија и како и компатибилноста со Android Auto.
Новиот електричен мотор R110 е со исти димензии и со иста тежина како и неговиот претходник, моторот R90, но секако со доста поголема сила. Ова му овозможува на возачот да има поголемо забрзување, како и намалување на потребното време за забрзување од 80-120 km / h. за скоро две секунди.
Нарачките за ZOE R110 ќе почнат да се прифаќаат наскоро.
Видео

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *