Clarity Electric е новиот модел на Хонда кој започна со продажба во САД.  Хонда го примени искуството од својата флота на возила во “Clarity Electric”. Моделот е опремен со интуитивни технолошки решенија кои го прават возењето многу удобно за возачите со следните спецификации:

 • Ранг на движење: 89 miles / 143 km
 • MPGe (Miles per gallon gasoline equivalent): 126 City / 103 Highway / 114 Combined MPGe rating
 • Полнење:
  • 120 volts @ 15 amps: 19 часа за целосно полнење
  • 240 volts: 2.5 часа за целосно полнење
  • 480 volts / DC fast charging: 80% полнење за 30 минути со SAE Combo adapter
 • Електрична моќност на моторот: 120 kW | 161 horsepower @ 4000-9500 rpm AC Synchronous Electric Motor
 • Вртежен момент на електричниот мотор: 221 lb-ft @ 0–3500 rpm
 • Капацитет на батеријата: 25.5 kWh
 • Тип на батерија: Lithium-ion battery

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #battery #chargerspoints #ClarityElectric #Clarity #Honda

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *