Volkswagen AG unit Electrify America ќе инсталира станици за полнење на електрични возила на повеќе од 100 локации на Walmart Inc во 34 американски држави до средината на 2019 година, како дел од плановите на Electrify да ја зајакнат инфраструктурата за полнење низ целата земја, објавија двете компании.
“Ние препознавме дека електричните возила ќе станат порелевантни”, изјави за Ројтерс Марк Вандерхелм, потпретседател за енергија во Walmart, најголемиот светски малопродавач. “Ние се обидуваме да излеземе во пресрет на тоа”.
Станиците за полнење Walmart се дел од поширокиот проект Electrify America за инсталирање на 2.000 полначи на речиси 500 места за полнење низ целата земја до јуни 2019 година.
Според Вејн Киллен, директорот на Electrify America за инфраструктура, 80 отсто од станиците за полнење на Walmart ќе бидат на локации на продавници заедно со автопати, додека останатите 20 проценти ќе бидат во подрачја на метрополите.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #PHEV #battery #VolkswagenAG #ElectrifyAmerica #Walmart #Nissan #Mark Vanderhelm #WayneKillen

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *