Овој Plug-in хибриден модел на Шевролет има автономија на движење од 65 km на електрична енергија. “PHEV Silverado”е посебен, бидејќи според информациите од производителот тоj е хибридeн камион на CNG со можност да помине околу 65 км исклучиво на струја. Побарувачката за истиот е огромна затоа што тоа е првиот електрифициран работен камион за индустријата во земјоделство. Производителот не ја открива големината на батеријата, но според должината и тежината на возилото, претпоставуваме дека станува збор за 50 kWh кои веројатно би биле доволни за опсег од 65 километри.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #PHEV Silverado #battery #Chevy

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *