Smart ќе произведува само електрични возила во Европа до почетокот на 2020 година. Smart брендот на Дајмлер се ориентира на целосно електрични автомобили не само во Северна Америка, туку и во Европа и светот. Ова беше потврдено од страна Dieter Zetsche, претседател на управниот одбор на Daimler AG и шеф на Mercedes-Benz Cars, на Годишното собрание на акционери.


Временската рамка за Европа е 2020 година.
Smart автомобилите (fortwo и forfour) се мали градски автомобили, што ги прави особено погодни за електрификација – тоа е причината зошто овој бренд ќе бидат понапреден од Mercedes-Benz, кој си постави за цел до 2022 година да има најмалку едно електрифицирано возило од секоја верзија во секој сегмент.

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #Smart #battery #Daimler #Mercedes #DieterZetsche

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *