Веќе дознавме за  некои детали од идните планови на Volvo. Шведската компанија ќе ја открие следната генерација S60 ова лето, додека неодамна откриениот V60 наскоро ќе биде придружуван од верзија на Cross Country. Општо земено, компанијата ќе развие помоќни и поефикасни хибридни погонски мотори, додека на крај не се префрли целосно на електрична енергија.
Се разбира, ова не е изненадување, но ние бевме изненадени од она што го слушнеме за моменталните генерации на мотори со внатрешно согорување со турбо генератор на Volvo. Според Хакан Самуелсон, извршен директор на брендот, за време на презентацијата на новиот V60 вагон во Стокхолм, Шведска нетреба да очекуваме во блиска иднина Волво целосно да ги повлече своите гасни мотори. Но, тоа со сигурност би се случило во следните седум години.
Новата генерација на SPA архитектурата е планирана за 2021 година, но Волво ќе продолжи уште одреден краток период да ги користи моменталните генерации на ICE.
Говорејќи за новата платформа на електрични возила, таа ќе продолжи да се потпира на шведскиот челик и да дава приоритет на безбедноста. Возилата ќе останат релативно тешки, но ќе бидат значително полесни од денешните.
#elink #Volvo #electriccars #electricvehicles

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *